Uutiskooste: 3AMK-liittouman marraskuun kuulumiset

Syyslukukausi on lähenemässä loppuaan, mutta vielä ennen sitä on aika jakaa 3AMK-liittouman kuulumisia. Tässä uutiskoosteessa on koottu yhteen 3AMK-liittouman ajankohtaiset asiat marraskuun 2020 ajalta.

3AMK-liittouman kuulumiset

3AMK-liittouman kehittämisseminaari järjestettiin etäyhteyksin marraskuun puolivälissä. Kehittämisseminaari kokosi yhteen liittouman keskeiset toimijat käymään läpi tähänastisia saavutuksia ja asettamaan tavoitteita tulevalle strategiakaudelle. Kehittämisseminaarissa kaikki 3AMK-liittouman yhteistyöalueet esittelivät toimintaansa. Tilannekatsaus kuultiin oppimistoiminnan, vaikuttavan TKI-toiminnan, tekoälyn, työelämäyhteistyön ja yrittäjyyden sekä Zone-liikuntapalveluiden osalta. Tulevina vuosina liittoumassa keskitytään muun muassa kansainvälistymisen edistämiseen ja yhteistyöalueiden keskinäisen yhteistyön vahvistamiseen. Lue lisää yhteistyöalueiden toiminnasta ja liittouman kehittämisseminaarista tästä uutisesta.

3AMK:n Tulevaisuuden osaajat -intensiiviviikko järjestettiin marraskuun viimeisellä viikolla. Huippusuositulla intensiiviviikolla 3AMK-korkeakoulujen opiskelijat ja henkilöstö pääsivät oppimaan tärkeitä taitoja tulevaisuuden varalle. Tulevaisuuden osaajat -intensiiviviikolla oli mahdollista seurata mielenkiintoisia luentoja eri alojen tulevaisuusnäkymistä. Luennoilla kuultiin näkemyksiä monipuolisesti eri alojen asiantuntijoilta, ja viikolla mukana luennoimassa olivat myös tulevaisuustutkijat Elina Hiltunen, Sam Inkinen ja Ilkka Halava. Luentojen lisäksi viikolla osallistujat pystyivät luomaan oman tulevaisuuskartan Futures Platform -työkalulla ja Ilkka Halavan koordinoimat opiskelijoiden ja henkilöstön työstöfoorumit tuottivat uusia palveluita ja tuotteita tulevaisuuden tarpeisiin.

Koulutusviennin osalta EduExcellence on sopinut kolmivuotisesta asiantuntijayhteistyöstä koskien teollisen vallankumouksen 4.0 (4IR) -murrosta Etelä-Afrikassa. Yhteistyön osapuolina ovat EduExcellence ja Forge Academy innovaatiohautomo yhteistyössä Nokia Etelä-Afrikan kanssa. Forge Academy powered by Nokia kehitysohjelman tavoitteena on uudistaa teknologiakoulutusta, kehittää startup-ekosysteemiä ja tukea yrittäjyyttä Etelä-Afrikassa. EduExcellence auttaa Forge Academya uudistamaan osallistujien teknologiaosaamista tulevaisuuden vaatimusten mukaisesti. Valituille sovellusalueille rakennetaan ekosysteemi ja partneriverkosto, joka ruokkii yrittäjyyttä ja start-up yrityksiä. Teknisen tietokoulutussisällön ympärille rakennetaan kehittämiseen, innovaatioihin ja ketteriin projekteihin perustuva toimintamalli. Tavoitteena on valmentaa osallistujat toimimaan teknologisen murroksen vetureina Etelä-Afrikassa. Lue lisää tästä uutisesta!

3AMK:n vaikuttavan TKI-toiminnan koordinoimat ProjektiBoosterit järjestettiin jälleen tänä syksynä. TKI-toiminnalla on kolme strategista teemakärkeä: hyvinvoivana ihmisenä turvallisessa yhteisössä, kestävä kaupunkikehitys ja tulevaisuuden tekijä. ProjektiBoosterit toteutettiin kunkin kärjen alueella. Tänä syksynä hankerahoitusta on myönnetty muun muassa Pasila HUB -hankkeeseen. ProjektiBoosteri-toiminta jatkuu myös ensi vuonna ja seuraava järjestetään kevätlukukaudella. Kaikkien kolmen korkeakoulun henkilöstön jäsenien on mahdollista lähteä mukaan ProjektiBoostereihin kehittämään uusia TKI-hankkeita.

Lisää 3AMK-uutisia pääset lukemaan tästä.

Lisää tietoa 3AMK:n toiminnasta löydät täältä ja 3AMK:n yhteistyöalueista pääset lukemaan lisää täältä.

Comments are closed.