Tekoälytiimin CareerBotin käyttöönotto

Muutama vuosi sitten kolme pääkaupunkiseudun suurinta korkeakoulua Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia päättivät tehdä yhteistyötä suomalaisen startup-yrityksen HeadAI Oy:n kanssa, joka on luonut oman tekoälymallin taitojen ja pätevyyden ympärille. Useita tekoälymallin pilotointeja, käyttäjäpalautetta ja palvelun jatkokehityskierrosta myöhemmin CareerBot on nyt valmis opiskelijoiden ja henkilöstön käyttöön!

Mikä CareerBot?

CareerBot on tekoälyä soveltava palvelu, jota voi hyödyntää työpaikkojen ja kurssien etsimiseen sekä opinnäytetyön aiheen kartoittamiseen. CareerBottia voidaan käyttää esimerkiksi ura- ja rekrytointipalvelujen tukena. 

Mihin CareerBottia voi käyttää?

CareerBotilla voit luoda taitoprofiilin sanoittamalla taitosi tai pätevyytesi. Taitoprofiililla voit etsiä taitojasi vastaavia töitä sekä unelmatyötäsi. Visualisoimalla taitoprofiilisi semanttiseksi kartaksi voit peilata osaamistasoasi suhteessa haluamasi työn osaamistarpeisiin. Työn osaamistarpeita vastaavia kursseja voit helposti etsiä Careerbotilla Haaga-Helian, Laurean tai Metropolian opintotarjonnasta. Careerbotilla voit myös etsiä opinnäytetöitä sekä aiheita opinnäytetyöhön ja tutustua aiheiden suosion kehitykseen.

Kenelle CareerBot on?

Opiskelijoille, jotka etsivät töitä, kursseja puuttuvaan osaamiseen tai tietoa opinnäytetyöstä. Henkilöstö voi myös hyödyntää CareerBottia opinnäytetöiden osalta tiedonhankintaan esimerkiksi TKI-hankkeista.

CareerBotin käyttöönottaminen

Careerbotin esittely ja ohjevideo: Careerbot – tekoälytiimi – 3AMK.

CareerBottia pääset käyttämään täällä: CareerBot (rahtiapp.fi).

Voinko oppia enemmän tekoälystä?

Opiskelijat löytävät korkeakoulujen opinto-oppaista tai CareerBotin kurssihausta tekoälyyn liittyvän opintotarjonnan. Tekoälytiimi järjestää henkilöstölle aiheesta webinaareja toukokuussa sekä syksyllä, jotka myös tallennetaan ja jaetaan.

Tekoäly ja 3AMK-liittouma

HeadAIn teknologiaa ja datamallia on hyödynnetty taustamma myös OmaAI-palvelussa, jatkuvan oppimisen pilotoinnissa kuten AMKoodari-koulutuksessa sekä kristallipallo-demossa. 3AMK-liittouman tavoitteena on saada ulkoista hankerahoitusta tekoälykehitykseen sekä edistää tekoälyn ekosysteemiyhteistyötä alan muiden toimijoiden suuntaan. Korkeakoulujen tavoitteena on myös lisätä tekoäly osaksi oppimistoiminnan tarjontaa, sekä tuottaa julkaisuja ja järjestää koulutuksia 3AMK-henkilöstölle.

Tekoäly maailmalla

Kansainvälisiin koulutustekniikan BETT-messuihin peilattuna, tekoälyä ei ole kehitetty samanlaisiin toimintoihin kuin Careerbot. Tekoälytiimin vierailusta BETT-messuille lisää täällä: 3AMK-liittouman maaliskuun kuulumiset – 3AMK. Suomessa HeadAI Oy:n taustatekniikkaa on käytetty mm. Duunikoutsi -apissa. Tekoäly on ollut jo vuosien ajan kasvava trendi koulutuksen parissa Euroopassa, mutta suuremmin Yhdysvalloissa ja Kiinassa.

3AMK:n julkaisut tekoälystä
Lisää tietoa

Olethan yhteydessä oman korkeakoulusi tekoälytiimin edustajaan.

Haaga-Helia: Janne Kauttonen, janne.kauttonen@haaga-helia.fi

Laurea: Asko Mononen: asko.mononen@laurea.fi

Metropolia: Aarne Klemetti, aarne.klemetti@metropolia.fi

Comments are closed.