Uusilla MOOC-opintojaksoilla kehitetään TKI-toiminnan osaamista

3AMK:n yhteinen Horisonttia Uudellemaalle -hanke on tehnyt tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnasta, eli TKI:sta, kiinnostuneille seuraavat viisi itsenäisesti suoritettavaa verkko-opintojaksoa eli MOOCia (Massive Open Online Course):

  • TKI-toiminnan perusteet (1op)
  • EU ja TKI – rahoituksen taustat, tavoitteet ja painopisteet (1op)
  • Onnistuneen hankevalmistelun ABC (1op)
  • Verkostot ja yhteistyö hankkeessa (1op)
  • Viestintä, avoimuus ja vaikuttavuus TKI-toiminnassa (1op).

Nämä opintojaksot auttavat hahmottamaan TKI-toimintaa kokonaisuutena ja ymmärtämään, mistä kaikesta se koostuu. Tämän lisäksi opintojaksot lisäävät ja kehittävät TKI-osaamista sekä edesauttavat TKI-rahoitusten saamista Suomeen.

”Hienoa, että MOOC:t ovat valmiit perusteellisen ja antoisan prosessin jälkeen! MOOC:ien tekeminen edusti 3AMK-yhteistyötä parhaimmillaan, ja odotan, millaista vaikuttavuutta niiden avulla saadaan.” toteaa Horisonttia Uudellemaalle -hankkeen jäsen Clarissa Bingham, Laurea Ammattikorkeakoulusta.

Näiden ajasta ja paikasta riippumattomien opintojaksojen ansiosta, kuka tahansa TKI-toiminnasta kiinnostunut voi opetella TKI-toiminnan perusteita ja innostuttuaan syventyä esimerkiksi EU ja TKI-rahoitukseen tai hankkeen valmisteluun. Opinnoille on non-stop ilmoittautuminen ja ne ovat kaikille aiheesta kiinnostuneille avoimia ja ilmaisia.

Opintojaksot muodostavat yhdessä TKI-osaaja – tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta tutuksi -opintokokonaisuuden, jonka suorittamalla opiskelija saa ymmärrystä siitä, mitä TKI-toiminnalla tarkoitetaan, oppii luomaan hankehakemuksia ja saa tietoa siitä, mistä voi hakea rahoitusta TKI-toimintaan. Opintokokonaisuuden kautta kertyy myös ymmärrystä TKI-toiminnan verkostoiden ja viestinnän tärkeydestä. Kokonaisuuden suorittanut opiskelija saa TKI-osaaja-osaamismerkin. Opintoja voi suorittaa kuitenkin myös yksittäin.

Lue lisää täältä ja ilmoittaudu mukaan!

Comments are closed.