Kiinnostaako sinua siirtymäsuunnittelu tai haluaisitko ylläpitää osaamistasi? – Ilmoittaudu mukaan intensiivitoteutukselle!

Transition Design Sprint: How to design pathways to the future? 5 op, AMK- ja YAMK-opiskelijoille sekä 3AMK:n henkilöstölle.

Siirtymäsuunnittelu yhdistää tulevaisuuden, suunnittelun ja järjestelmäajattelun ja niiden metodologian. Sen tavoitteena on käsitellä monimutkaisia, jopa pirullisia ongelmia (ongelmia, joihin ei ole yhtä oikeaa ratkaisua, kuten ilmastonmuutos) ja luoda konkreettisia monivaiheisia suunnitelmia paremman tulevaisuuden saavuttamiseksi. Siirtymäsuunnittelu on poikkitieteellinen ala, joka korostaa yhteiskuntien ja yksilöiden roolia toimijoina missä tahansa järjestelmätason muutoksessa.

Kaksipäiväinen intensiivitoteutus koostuu luennoista ja tehtävistä pirullisten ongelmien parissa. Toteutuksen ongelmina käsitellään ylikulutusta, irtautumista luonnosta, riippuvuutta fossiilisista polttoaineista sekä nuorten syrjäytymistä ja mielenterveysongelmia. Toteutuksen pääluennoitsijana toimii suunnittelujohtaja Zeynap Falay von Flittner, jonka tavoitteena on nopeuttaa kestävän kehityksen muutoksia luovien käytäntöjen avulla.

Kurssi sopii erityisesti henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita laajentamaan ymmärrystään palvelusuunnittelun ja ennakoinnin metodologiasta sekä oppimaan konkreettisia työkaluja työympäristöönsä. Toteutuksen jälkeen osallistujat osaavat soveltaa siirtymäsuunnittelua työympäristöissään.

Intensiiviviikko järjestetään englanniksi Haaga-Helian Pasilan kampuksella. AMK- ja YAMK-opiskelijoiden arviointikriteerit ja tehtävät ovat erilaisia.

Ilmoittautuminen: 15.8.-31.10.2022

Intensiivitoteutus: 24.-26.11.2022

Yhteystiedot:

Vesa Heikkinen (vesa.heikkinen@haaga-helia.fi)

Päivi Käri-Zein (paivi.kari-zein@haaga-helia.fi)

Pasi Hario (pasi.hario@laurea.fi)

Annukka Jussila (annukka.jussila@laurea.fi)

Leena Björkqvist (leena.bjorkqvist@metropolia.fi)

Comments are closed.