3AMK lokakuun kuulumiset

Vaikka päivät ovat syksyn myötä pimenneet ja sateet yltyneet on 3AMK-toiminta porskuttanut eteenpäin ja hieman valoakin synkkiin iltoihin on tuonut etätyösuositusten purku. Ensimmäistä kertaa lähes kahteen vuoteen 3AMK-liittouman henkilöstö on päässyt toteuttamaan työpajoja ja kokouksia myös kasvotusten, vaikkakin suurin osa tapaamisista on edelleen hoidettu etänä. Seuraavaksi hieman menneen kuun kuulumisia ja seuraavien kuukausien suunnitelmia.

Katseet tulevaan päin

3AMK-liittouman toteutussuunnitelma vuodelle 2022 on edennyt suunnitelmien mukaan. Kuluvana vuotena toiminta on edennyt hienosti tavoitteiden suuntaisesti ja esim. osaamiskokonaisuuksia on toteutettu kaikkiaan 17. Seuraavan vuoden tavoitteena on nostaa määrää n. puolella, ja tarjota opiskelijoille 22 mielenkiintoista ja merkityksellistä osaamiskokonaisuutta opintojen ja uratavoitteiden edistämiseksi. Vuoden 2022 toteutussuunnitelman luonnokseen voit tutustua täältä.

Haaga-Helia, Metropolia ja Laurea ovat julkaisseet 3AMK-yhteistyössä uuden Hankeviestinnän käsikirjan. Teos esittelee viestinnän ulottuvuuksia digiviestinnästä tapahtumatuotantoon ja mediasuhteista tietosuojakysymyksiin. Teoksen tavoitteena on tukea ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnan toimintaedellytysten vahvistamista ja yhteistyön kehittämistä. Lataa kirjan maksuton pdf-versio Theseuksesta. Painosversio on myynnissä hintaan 25 € Metropolian sivuilla.

Suuren suosion myötä jo toistamiseen tänä syksynä järjestettyjä osaamiskekkereitä vietettiin Zoomissa 5.10. Työpajassa lähdettiin etsimään vastauksia useisiin osaamisen tunnistamisen ja sen ympärillä pyörivien teemojen ongelmakohtiin. Jatkuvan oppimisen kasvu on luonut uusia pedagogisia haasteita, ja Haaga-Helian Opettajakorkeakoulun yliopettaja Kimmo Mäen johdolla pureuduttiin osaamisen tunnistamisen lisäksi mm. opinnollistamiseen ja AHOtointiin, sekä arviointeihin ja näyttöihin.

TKI-Toiminnan kehittäminen jatkuu innokkaasti

Tule ja tutki! -työpajojen sarja sai jatkoa, kun joukko 3AMK henkilöstöä kokoontui tutustumaan Business Finlandin tarjoamiin rahoitusohjelmiin. Työpajan aikana verkostoiduttiin ja tutustuttiin osanottajien osaamiseen ja TKI:n kiinnostuksen kohteisiin. Työpajaa luotsasi Vision Factory Oy, ja työskentely tapahtui sekä Zoomissa että Miro-alustalla.

Liittouman henkilöstö pääsi tutustumaan myös Metropolian uudenkiiltävään Myllypuron kampukseen 3AMK oppimistoiminnan yhteiskehittämisen tavoitteellisen työpajan merkeissä. Työpajan tavoitteena oli ideoida uusia oppimiskokonaisuuksia tulevaisuutta varten. Lisää työpajan tunnelmista ja kulusta voit lukea aihetta käsittelevästä uutisesta.

Lisää 3AMK:n TKI-toiminnasta voi lukea 3AMK:n sivuilta.

3AMK lanseeraa uuden 3UAS konferenssin

Liittouman uusi 3UAS konferenssi starttaa keväällä, ensimmäisenä aiheena Tulevaisuudenkestävä bisnes – osaaminen systeemeissä. Ensimmäisen vuoden keskeisinä teemoina ovat kestävä kasvu, tulevaisuuden toimintaympäristöt ja systeemiälykkyys. Tutkimuspapereiden lisäksi konferenssiin hyväksytään blogikirjoitukset, joiden kautta halutaan lisätä näkyvyyttä osaamiselle hanketyössä ja yritysyhteistyössä. Konferenssi toivottaa tervetulleiksi myös johtajat, esihenkilöt, yrittäjät ja opiskelijat keskustelemaan, oppimaan, verkostoitumaan sekä ideoimaan mahdollisia uusia projekteja yhdessä korkeakoulujen kanssa. Lisätietoa konferenssista löydät tapahtuman omilta 3amk.fi alasivuilta.

Kevään opintotarjonta

Kevään opintotarjonta julkaistaan lähiviikkojen aikana. Tarjolla on mm. some-markkinoinnin tehostamiseen asiakkuuksien ymmärryksen kautta liittyviä opintoja, K-Kauppiasliitto ry:n kanssa yhteistyössä toteutettava Kauppa ja yrittäjyys -osaamispolku, sekä opiskelijoiden keskuudessa suosittu Circular Economy for Sustainable Growth –osaamispolku. Tutustu opintotarjontaan osoitteessa 3amk.fi/opintotarjonta.

Comments are closed.