3AMK syyskuun kuulumiset

Syksy on päässyt kunnolla vauhtiin sekä lukuvuoden että sään osalta. Vaikka tätä kirjoittaessa syyskuun ruska on vaihtunut jo lokakuun harmaaseen, vielä ehtii muistella mennen kuun tapahtumia 3AMK-liittouman osalta.

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat ja korkeakoulujen rehtorit tapasivat yhteistyöfoorumilla

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat ja korkeakoulujen rehtorit tapasivat yhteistyöfoorumin merkeissä tiistaina 21.9. Paikalla oli Helsingin pormestari Juhana Vartiainen, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginjohtajat, sekä lähes kaikki korkeakoulujen rehtorit. Kokouksen teemana oli ”Opiskelijoiden hyvinvointi poikkeusoloissa”. Johanna Jahnukainen (THL) esitteli opiskelijoiden Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi ja terveystutkimus KOTT 2021-tutkimuksen alustavia tuloksia. KOTT-tutkimuksessa tutkittiin koronaepidemian ja sen rajaamistoimien vaikutukset korkeakouluopiskelijoiden arkielämään ja opintoihin.

Kokouksessa hyväksyttiin yhteistyöfoorumin toimintamalli ja valittiin 3AMK liittouma foorumin puheenjohtajatahoksi vuosiksi 2021–2022.

Rehtorikollegio keskusteli vuoden 2022 toteutussuunnitelmasta

Rehtorikollegion kokoontui torstaina 23.9 keskustelemaan 3AMK:n vuoden 2022 toteutussuunnitelmasta. Kokouksessa käytiin läpi mm. suunnitelman valmistelun tilanne. Yhteistyöalueet ovat laatineet ensimmäiset raakaversiot suunnitelmistaan, ja lopulliset esitykset suunnitelmista valmistellaan 15.10 mennessä. Toteutussuunnitelman valmistelu on edennyt suunnitelmien mukaan.

Neuvottelukunnan kokouksen aiheena kestävä kehitys

3AMK neuvottelukunta kokoontui Teamsissa keskustelemaan liittouman nykytilanteesta sekä tulevaisuuden suunnitelmista. Kokouksen aikana kuultiin myös kahden suomalaisen yritysjätin, Keskon ja Nordean edustajien puheenvuorot yritysten tavoitteista kestävän kehityksen ja hiilineutraaliuden saralla. Voit lukea lisää aiheesta 3AMK uutissivulta.

TKI-yhteistyöalueilla kiireistä

TKI-kärkien osalta syyskuu oli kiireinen kuukausi, kun korkeakoulujen henkilöstö kokoontui useampaan otteeseen otteeseen keskustelemaan ja kehittämään TKI-yhteistyötä työpajojen ja muiden tapahtumien muodossa. Kuun puolen välin paikkeilla kokeiltiin systeemisen konstellaation menetelmää TKI-yhteistyön kehittämisessä. Työpajaa fasilitoi johtamisen konsultti Barbara Malmström apunaan Metropolian johtamisen yliopettaja Helena Kuusisto-Ek. Lisää organisaatiokonstellaatiosta voit lukea Helena Kuusisto-Ekin blogikirjoituksesta.

Torstaina 23.9. joukko korkeakoulu- ja yritystoimijoita kokoontui kuuntelemaan EU-vaikuttamista, verkostoitumista ja rahoitusta käsitteleviä puheenvuoroja 3AMK-liittouman järjestämässä Horisonttia Uudellemaalle: Verkostoidu ja Vaikuta! -tapahtumassa. Tilaisuus toteutettiin osana Eurooppalaisen TKI-yhteistyön kehittäminen ja vahvistaminen Uudellamaalla -hanketta.

Vielää ehtii ilmoittautu syksyn intensiiviopinnoille

Syksyllä 2021 järjestetään kaksi 3AMK intensiiviviikkoa, joiden ilmoittautuminen on käynnissä vielä muutaman päivän. Ota osaa Hallitse mieltäsi, hallitse arkeasi (ilmoittautuminen 4.–18.10.) sekä Tulevaisuuden osaaja (ilmoittautuminen 7.–19.10.) -intensiiviviikoille. Lisätietoa kursseista ja ohjeet ilmoittautumiseen löydät oheisesta linkistä.

Comments are closed.