Helmikuun 3AMK-liittouman uutiskooste

Kevät etenee poikkeusoloista huolimatta vauhdikkaasti ja on aika jakaa 3AMK-liittouman kuulumisia kolmen korkeakoulun osalta. Uutiskooste kokoaa yhteen 3AMK-liittouman ajankohtaiset asiat helmikuulta 2021.

Odotettu Pentti Rauhalan arviointiselvitys 3AMK-liittouma korkeakoulupoliittisena innovaationa on nyt julkaistu. Rauhala luonnehtii Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian muodostamaa 3AMK -liittoumaa korkeakoulupoliittiseksi innovaatioksi. Pääset lukemaan arviointiselvityksen kokonaisuudessaan osoitteessa http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-328-280-3.

Kuuntele MetroPodia- podcastia, jossa Pentti Rauhala ja Metropolian viestintäpäällikkö Liisa Salo keskustelevat yhteistyöstä, sen keskeisistä tuloksista ja jatkosta.

Edistystä kansainvälisissä ohjelmissa

3AMK-yhteistyö edistää myös kansainvälistä koulutusvientiä oman koulutusvientiyrityksensä EduExcellence Oy:n kautta. EduExcellence on sopinut kolmivuotisesta asiantuntijayhteistyöstä koskien teollisen vallankumouksen 4.0 (4IR) -murrosta Etelä-Afrikassa. Yhteistyön osapuolina ovat EduExcellence ja Forge Academy innovaatiohautomo yhteistyössä Nokia Etelä-Afrikan kanssa. Valituille sovellusalueille rakennetaan partneriverkosto, joka ruokkii yrittäjyyttä ja start-up yrityksiä. Kehitysohjelman tavoitteena on uudistaa teknologiakoulutusta, kehittää startup-ekosysteemiä ja tukea yrittäjyyttä Etelä-Afrikassa. Lue lisää täältä.

Ammattikorkeakoulujen kansainvälisyysohjelmassa globaaliohjelman pilottina toimii Kiina-verkosto, jota 3AMK koordinoi. Globaaliohjelman tavoitteena ovat uudenlaiset toimenpiteet, jotka johtavat Suomen korkeakoulutus- ja osaamisbrändin ja kumppanuuksien vahvistumiseen maailmanlaajuisesti. Globaaliohjelma tukee myös korkeakoulujen omien, vahvasti kansainvälisyyttä ja laatua korostavien strategisten tavoitteiden toteutumista.

Käynnistettävän globaaliohjelman tavoitteena on edistää valittuihin maihin ja alueille kohdentuvien yhteisten, korkeakoulujen toimintaa kokoavien ison mittaluokan osaamiskokonaisuuksien tarjoaman muodostamista, käynnistää yhteiskampanjoita opiskelija- ja tutkijarekrytointiin sekä tutkimus- ja TKI-yhteistyöhön.

Ajankohtaista koulutuksista

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt koodaajakoulutus AMKoodarille jatkohankkeen erityisavustuksen. Koulutus toteutetaan ammattikorkeakoulujen yhteistyönä ja koulutusta yhteistyössä tarjoavat 3AMK, HAMK ja XAMK. AMKoodari sopii koodaajan urasta haaveilevalle, lisäkoulutukseksi jo koodaamista osaavalle, uranvaihtajalle sekä yrityksen henkilökunnan koulutukseen. Opintoja voi suorittaa oman työn ohella tai täyspäiväisenä opiskelijana. Haluatko apua AMKoodari opintojen valintaan? Vastaa kysymyksiin ja saat heti suosituksen.

Englanninkielisellä 3AMK Summer School for Master’s Students -intensiivikurssilla on vielä muutama paikka jäljellä. Kurssin teemana on ”Johtamistaidot muuttuvassa maailmassa”. Ilmoittautuminen päättyy 7.3, joten toimi heti!

Myöskin englanninkielisen Digital Wellbeing Sprint– intensiivikurssin ilmoittautuminen alkaa 15.3.2021. Pääset tutustumaan kurssin sisältöön jo  täällä.

Lisää 3AMK-uutisia pääset lukemaan tästä.

Lisää tietoa 3AMK:n toiminnasta löydät täältä ja 3AMK:n yhteistyöalueista pääset lukemaan lisää täältä.

Comments are closed.