Kolme korkeakoulua yhdellä iskulla – Mitä on 3AMK työelämä- ja yrittäjyysyhteistyö?

Yrittäjyys on paljon muutakin kuin huppareita ja verkostoitumista Slushissa. Modernilla yrittäjyydellä on monenlaisia muotoja – ja se sopii jokaiselle.

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian muodostaman 3AMK-liittouman tavoite on kehittää opetusta niin, että se tarjoaa opiskelijoille tulevaisuuden työelämässä tarvittavia valmiuksia. Työn erilaisten muotojen lisääntyessä ja perinteisen palkkatyön vähentyessä on tärkeää, että opiskelijat oppivat johtamaan omaa työtään. Yrittäjyystaidot ovat tässä suhteessa oleellisia. 3AMK tarjoaakin tukea 35 000 ammattikorkeakouluopiskelijalle.

”Yhdessä tarjoamme opiskelijoille mahdollisuuden poimia kolmen ammattikorkeakoulun työelämäyhteistyö- ja yrittäjyystarjonnasta parhaita paloja sekä hyödyntää kunkin erityisosaamista. Sekä korkeakoulu- että opiskelijavetoisten verkostojen monipuolisuus tarjoaa paljon mahdollisuuksia sekä yrittäjyyttä että työelämätaitoja kehittäville”, sanoo työelämä- ja yrittäjyysryhmän vetäjä Hannele Mennala Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta.

3AMK strategisella liittoumalla on neljä yhteistyöaluetta, joista yksi on työelämä- ja yrittäjyysyhteistyö. Yrittäjyyden asiantuntijoiden ja opiskelijoiden muodostama verkosto pyrkii jatkuvasti yhdessä työelämän kanssa tutkimaan, mihin työelämä on menossa, kehittämään yrittäjyysopetusta ja tukemaan yrityselämää. Työelämä- ja yrittäjyysyhteistyöverkosto tukee myös 3AMK:n TKI-yhteistyötä.

Yrittäjyystaitojen vahvistaminen ja epämukavuusalueelle meneminen turvallisessa opiskeluympäristössä auttaa opiskelijoita löytämään sopivan tavan toteuttaa itseään ja varmistaa valmiudet potentiaaliseen yrittäjyyteen. 3AMK tarjoaa tietoa, projekteja, verkostoja ja ohjausta. Lisäksi 3AMK tarjoaa yrittäjyydestä kiinnostuneille sekä intensiiviopintoja että laajempia osaamispolkuja.

Tukea yrittäjyyteen on tarjolla runsaasti

Lisäksi Haaga-Helian opiskelijoilla on apunaan yrittäjyyden tukemiseen, tutkimukseen ja opetukseen keskittynyt yksikkö StartUp School ja metropolialaisilla yrityskiihdyttämö Turbiini. StartUp School ja Turbiini auttavat opiskelijoita alkuun yrittäjyydessä ja tarjoavat tukea ja neuvoja. Samalla opiskelija voi kerryttää opintopisteitä. 3AMK-verkostosta löytyy niin tekniikan-, kaupallisen-, kulttuurin- kuin terveydenhuollon alan asiantuntijoita. Opiskelija voikin poimia kunkin ammattikorkeakoulun erityisosaamiseen liittyvää tarjontaa verkostosta.

Jokaisella korkeakoululla on omaa yrittäjyysopetusta sekä yrittäjyyteen perehtynyt opiskelijajärjestö. Laurea Entrepreneurship Society, Haaga-Helian Xes Helsinki ja Metropolian uusi METES tarjoavat opiskelijoille inspiraation lisäksi verkostoja, haasteita ja tapahtumia. Yhteisöllinen toiminta on avointa kaikille eikä mukaan tarvita kuin innostunut mieli. Nämä ovat opiskelijavetoisia yhteisöjä, mutta esimerkiksi Xes Helsingin tapahtumiin voivat osallistua muutkin kuin Haaga-Helian opiskelijat.

Viime vuosina suosituimpia yrittäjyysopintoja ovat olleet intensiiviopinnot Digital Wellbeing Sprint sekä 10 Days 100 Challenges, joissa opiskelijat tekevät töitä yhdessä yritysten kanssa. Intensiiviopinnot tarjoavat opiskelijalle mahdollisuuden innovoida aidosti käyttöön meneviä ratkaisuja, verkostoitua työelämän edustajien kanssa ja saada käytännönläheistä kokemusta ja palautetta.

3AMK tarjoaa kolme korkeakoulua yhdellä iskulla – yhden koulun opinto-oikeudella opiskelija voi hyödyntää ketterästi myös muiden koulujen tarjontaa. Tervetuloa mukaan!

Perehdy  3AMK työelämä- ja yrittäjyysryhmä esitteeseen täällä.

Tutustu 3AMK-opintoihin tarkemmin täällä.

Linkki 3AMK:n työelämä- ja yrittäjyysyhteistyöhön nettisivuillamme.

Comments are closed.