Finance & Accounting: Data, Analytics & AI -seminaari käänsi katseet tulevaisuuden työhön

Laureassa järjestettiin 8.11. seminaari rahoituksen ja taloushallinnon opiskelijoille. Paikalle oli saatu osaajia kolmesta eri alan yrityksestä. Samanlainen seminaari järjestettiin jo viime keväänä, mutta tällä kertaa se oli laajennettu 3AMK-yhteistyöksi. Ideana on laajentaa seminaaria kansainväliseksi ja kutsua vierailevia luennoitsijoita kansainvälisistä kumppankikorkeakouluista.

Perjantaiaamun ensimmäinen puheenvuoro kuului Ernst & Young Oy:n Hannu Pietariselle. Pietarinen olisi voinut puhua alasta ja sen murroksesta useammankin tunnin, mutta tällä kertaa hän keskittyi automaatioon ja data-analytiikkaan.

Erityisesti automaation kehittyminen ja sen hyödyntäminen ovat nousseet EY:ssä tärkeiksi tekijöiksi viime vuosina. Pietarisen mukaan yritys siirtyy itse automatisoituun tilintarkastukseen ensi vuonna, joten aihe on todella ajankohtainen.

Pikaisen kahvitauon jälkeen oli Cubiq Analytics -analytiikkatalon kolmen konsultin puheenvuoro.

Matias Merikallio, Henri Hassinen ja Timo Varrela osallistivat yleisön mukaan esitykseensä kyselyn muodossa: osallistujat saivat vastata Data Literacy -kyselyyn. Tämän jälkeen Merikallio kertoi lyhyesti yrityksestä ja esitteli sen asiakastarinoita dataratkaisujen näkökulmasta. 

Hassinen kävi esityksessä myös kyselyn tulokset läpi ja näin esitteli konkreettisesti Cubiqin tarjoamaa palvelua yrityksenä. Data-analytiikan työkalut tulevat kehittymään vielä tulevaisuudessakin entistä pidemmälle. Tiedonkeruu ja sen onnistuminen ovat lähes yhtä tärkeitä kuin analysointiosaaminen.

 

EMU Growth Partners Oy:n toimitusjohtaja Samuli Saviala päätti seminaarin kertomalla digitaalisen ajan synnyttämistä muutoksista kirjanpitoalalla. Kirjanpitoala oli ennen ollut ”paperiteollisuuden lemppari”, mutta tuo nimitys ei enää pidä paikkaansa teknologian kehittyessä jatkuvasti.

Puheita paperittomuudesta ja lopullisesta digitalisaatiosta on ollut jo vuosia, ja isoimmat tilitoimistot ovatkin jo ottaneet isoja askeleita siihen suuntaan. Esimerkiksi robottien apu rutiinitehtävissä on jo arkipäivää. 

Seminaari herätteli kuulijoissa runsaasti kysymyksiä ja jatkoa varmasti seuraa. Tällä kertaa seminaarin järjestäjinä toimivat Haaga-Helian ja Laurean ammattikorkeakoulut. Laurean lehtori ja toinen tapahtuman järjestäjistä, Kaija Koivusalo, pitää seminaaria tärkeänä erityisesti opiskelijoille. 

– Tällaiset seminaarit ovat avainasemassa auttamassa opiskelijoita esimerkiksi harjoittelupaikan löytämisessä, Koivusalo kertoo. 

Koivusalon mukaan tavoitteena on laajentaa seminaaria entisestään kansainvälisemmäksi ja kutsua tulevaisuudessa vierailevia luennoitsijoita kumppanikorkeakouluistakin. 

Comments are closed.