YAMK-iltamat kokosivat korkeakoululiittouman ylemmät opiskelijat juhlimaan ikuista oppimista

3AMK järjesti ensimmäiset kolmen korkeakoulun YAMK-iltamat yhdessä Ammattiliitto Pro:n ja Laurean opiskelijakunta Laureamko:n kanssa 23.10.2019. Tiloina toimi Pro:n Unitori Ruoholahdessa.

Iltaan oli järjestetty 4 puhujaa, joista ensimmäisenä oli MPS-yhtiöiden johtavana psykologina työskentelevä Marjatta Räty. Räty korosti puheenvuorossaan YAMK-tutkinnon merkitystä työnantajan näkökulmasta.

”Jokainen työnantaja tulee jatkossakin arvostamaan sitä, kun työntekijä on valmis kehittämään itseään ja oppimaan jatkuvasti lisää”, Räty kiteytti puheenvuorossaan.

Ilta ei ollut pelkkä pitkä luento, vaan osallistujat pääsivät ja heitä myös rohkaistiin kysymään kysymyksiä. Osa näistä sai ammattilaisetkin miettimään hetken, mutta kukaan ei jäänyt sanattomaksi.

YAMK-iltamissa tarjoiltiin ruokaisaa salaattia, kaikki yleisimmät erikoisruokavaliot mukaan huomioiden.
YAMK-iltamissa tarjoiltiin ruokaisaa salaattia, kaikki yleisimmät erikoisruokavaliot mukaan huomioiden.

Alumnit mukana iltamissa

GE Healthcaressa työskentelevä Metropolian Health Business Management Master’s -ohjelman alumni Kristina Leppälä korosti puheessaan, miten jokainen voi huoletta arvostaa omaa tekemistään.

Yhdysvalloista kotoisin oleva Leppälä myös rohkaisi opiskelijoita kokeilemaan jatkuvasti uutta.

Laurean palvelumuotoilulinjalta (YAMK) valmistunut Elina Piskonen oli tehnyt alan töitä jo pitkään, mutta lisäkoulutus antoi hänelle aina parempia mahdollisuuksia neuvotella työehtojaan uudestaan.

Piskonen osasi tarjota kuulijoille konkreettisia esimerkkejä siitä, mitä kaikkea YAMK-tutkinto mahdollistaa. Parhaillaan hän työskentelee Kaiku Helsingin palvelumuotoiluyksikön johtajana.

Haaga-Helian alumni Sampo Hulkkonen aloitti puheensa sillä, kuinka hän vielä vielä 58-vuotiaanakin miettii, mitä mahtaisi opiskella seuraavaksi.

Hulkkonen valmistui Liikunta-alan kehittämisen ja johtamisen koulutusohjelmasta (YAMK) vuonna 2017.

Hulkkonen päätti päivän mallikkaasti inspiroimalla jokaista kuulijaa kehittämään taitojaan ja kehui myös vuolaasti Haaga-Helian ammatillista opettajakorkeakoulutusta.

Comments are closed.