EAIE-konferenssi toi Euroopan korkeakoulutuksen kansainväliset osaajat 3AMK-kampuksille

EAIE-konferenssi (European Association for International Education) käynnistyi tällä viikolla Helsingissä. 3AMK järjesti kansainvälisille osallistujille mahdollisuuden tutustua omaan toimintaansa, Myllypuron ja Porvoon kampuksiin sekä Porvoon vanhaan kaupunkiin.

Tiistaipäivä alkoi Higher Education in Finland -luennolla Messukeskuksessa. 3AMK Campus Experience –päivään ilmoittautunut osallistujaryhmä siirtyi tästä suoraan bussiin, joka suuntasi Myllypuroon Metropolian kampukselle.

Metropolian rehtori Riitta Konkola toivotti vieraat tervetulleeksi ja avasi ryhmälle 3AMK:n taustoja. Kolmen ammattikorkeakoulun liittouma vastaa työelämän jatkuvan oppimisen tarpeeseen ja opetus- ja kulttuuriministeriön toiveisiin opintotarjonnan monipuolistamisesta.

-Koko 3AMK:n tarina on menestystarina. Ministeriö on seurannut toimintaamme kiinnostuneena ja näkee meidät erinomaisena, ketteränä esimerkkinä korkeakoulujen rakenteellisesta kehittämisestä.

Myllypurossa ääneen pääsi myös 3AMK:n prosessijohtaja Anu Moisio, joka avasi 3AMK:n toimintaa niin johdon kuin myös opiskelijan tasolta.

-Nykyään keskitymme enemmän jokaisen ammattikorkeakoulun omiin vahvuuksiin ja eroihin, kuin niihin alueisiin, joissa tarjontamme kohtaa, Moisio tiivistää.

Metropolian osuus sisälsi vielä ohjattuja kierroksia Myllypuron kampuksella. Vieraat ihastelivat metsämaisemia ympäri kampusta ja kehuivat luokkatilojen avoimuutta. Myös keltaiset väriläiskät A-tornissa keräsivät kiitosta.

Kierrosten jälkeen vieraat siirtyivät takaisin bussiin ja tällä kertaa matka jatkui Haaga-Helian ja Laurean yhteiskampukselle Porvooseen. Haaga-Helian kansainvälisten asioiden koordinaattori Maarit Haukka kertoi matkan aikana Porvoon historiasta ja erityisesti kaupungin surulliset tuhopoltot kiinnostivat vieraita.

Matkalla vieraille jaettiin myös kuuluisaa Brunbergin suklaata, jota päätyi myös monen vieraan matkamuistoksi Porvoon myymälävierailun jälkeen.

Paikan päällä Porvoon kampuksen kansainvälisten asioiden koordinaattori Elin Andersson toivotti vieraat tervetulleiksi. Tämän jälkeen vuorossa oli lounas, joka sai vieraissa aikaan hyvin positiivisen vastaanoton. (kuva 3)

Kahvin ja jälkiruoan jälkeen vuorossa oli kampuskierroksia ja tutustumista 3AMK:n käytännön toimintaan neljällä ständillä. Näiden teemoina olivat 10 Days 100 Challenges –intensiivitoteutus, Osaaminen käyttöön Suomessa –hanke, Kv-palveluiden yhteistyö sekä EduExcellence Oy:n koulutusvientitoiminta.

-Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien osaaminen käyttöön Suomessa -hankkeessa vieraita erityisesti kiinnosti eri koulutuspolkujen sisällöt, projektipäällikkö Outi Lemettinen kertoo.

Myös intensiivitoteutukset kiinnostivat vieraita ja osa opettajista halusi jopa lähettää omia opiskelijoitaan kansainvälisille 3AMK-toteutuksille.

Porvoon kampuksen tilat tekivät kansainvälisiin vieraisiin vaikutuksen monikäyttöisyydellään ja mukavuudellaan. Yksinäinen opettaja hiljaisessa työtilassa taas nauratti vierailijoita, mutta myös paperittomuus herätti ihmetystä.

Comments are closed.