Bruce Oreck rohkaisi yrittäjyyteen BELT-hankkeessa

Baltic Entrepreneurship Laboratories -hankkeen bootcamp käynnissä Leppävaarassa 23. – 25.1.

BELT- eli Baltic Entrepreneurship Laboratories -hankkeen bootcamp on parhaillaan käynnissä Laurean Leppävaaran kampuksella. Suomen Itämeri-instituutin vetämä hanke kokoaa yhteen yrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijoita Suomesta, Ruotsista ja Latviasta.

Rajat ylittävää yhteistyötä

Laurea-ammattikorkeakoulun lisäksi hankekumppaneina ovat Riga Technical University Latviasta, Lindköpingissä Ruotsissa toimiva Demola East Sweden -yrittäjyysympäristö ja New Factory -innovaatiokeskus Suomesta.

Tavoitteena BELT-hankkeessa on rakentaa rajat ylittävää yhteistyötä yrittäjyydestä kiinnostuneiden opiskelijoiden, startup-yritysten ja yrittäjyystoimijoiden kesken. Yhdistävänä tekijänä on Smart Cities -teema.

Laurean Leppävaaran kampuksella maanantaista keskiviikkoon käynnissä olevalle bootcampille osallistui kolmisenkymmentä opiskelijaa. Opiskelijat työstävät yritysideoitaan asiantuntijoiden opastuksella muun muassa Lean-menetelmiä hyödyntäen.

Vinkkejä 2000-luvun yrittäjille

Tiistai-iltapäivänä BELT -bootcampin osallistujat saivat kannustusta yrittäjyyspolullaan, kun vierailevana luennoitsijana kuultiin Yhdysvaltojen entistä Suomen suurlähettilästä Bruce Oreckia. Paitsi suurlähettiläänä, Oreckilla on pitkä kokemus yrittäjyyden parissa, ja hän toimii Suomessa tällä hetkellä muun muassa neuvonantajana Aalto-yliopiston startupeille.

Oreck kannusti puheenvuorossaan yrittäjäksi aikovia rohkeuteen olla edelläkävijä:

“Menestyvän yrittäjän ei kuitenkaan tarvitse välttämättä keksiä uutta, vaan tehdä olemassa olevia asioita eri tavalla kuin ennen”, hän totesi.

“Uber ei ole keksinyt taksia eikä AirBnB hotellia, mutta silti ne ovat menestyneet hyvin kilpailuilla markkinoilla tekemällä asioita aivan eri tavalla kuin ennen.”

Kertoessaan vinkkejään nuorille yrittäjille Oreck korosti myös ennakkoluulottomuutta ja rohkeutta; älä anna muiden päättää puolestasi, riko vakiintuneita sääntöjä, pyri pois mukavuusalueeltasi.

“Yrittäjä ei minun mielestäni saa olla sopeutuja tai mukautuja. Jos jokin asia tehdään tänään tietyllä tavalla, ei se suinkaan tarkoita, että se pitäisi aina ja ikuisesti tehdä samalla tavalla”, Oreck tiivisti.

Teksti: Ilpo Vuorivirta
Kuva: Unsplash

Comments are closed.