CareerBot

CreerBot on 3AMK:n luoma palvelu, joka auttaa opiskelijoita löytämään unelmauransa tekoälyn avulla. CareerBot auttaa opiskelijaa uran luomisessa opinnoista ja oman osaamisen tunnistamisesta opinnäytetyöhön ja työpaikan löytämiseen.

Palvelu käyttää tekoälykoulutettua kielimallia, jota on koulutettu yli miljoonalla uutisella sekä esim. ESCO-osaamisluokituksella. Datalähteinä ovat työmarkkinadata Suomessa (Monsterin ja TE-palveluiden yli miljoona työpaikkailmoitusta vuoden 2018 tammikuusta eteenpäin), 3AMK:n kurssien tiedot yli 15 000 kurssista sekä Theseus–tietokannan opinnäytetyöt (2010 alkaen).

Palvelu on toteutettu yhdessä Headai Oy:n kanssa.

 

 

CAREERBOTIN TOIMINNOT

Rakenna taitoprofiili

Rakenna oma taitoprofiilisi esimerkiksi töiden, opintojen ja vapaa-ajan aikana hankitusta osaamisestasi. Voit myös luoda esimerkiksi unelmatyöpaikkoihisi sopivan osaamisprofiilin tai miettiä osaamisprofiilia muokkaamalla, että mihin suuntaan haluaisit kehittää omaa ammattiosaamistasi.

Taitoprofiilin pohjalta saat tekoälyn suosituksia työpaikoista ja osaamisista, joille on kysyntää työmarkkinoilla.

Etsi työpaikkoja taitoprofiilisi avulla

Voit etsiä työpaikkoja taitoprofiilisi tai avainsanojen perusteella. Opit ymmärtämään mitä taitoja sinulta puuttuu unelmien työpaikastasi, ja voit etsiä helposti opintoja, joilla puuttuvia taitoja voi oppia.

Etsi opintoja

Etsi opintoja Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian tarjonnasta ja lisää niiden taitoja taitoprofiiliisi. Voit näin kokeilla ja hahmotella, mitkä opinnot tukisivat omaa osaamista oikealla tavalla ja johtaisivat parhaiten sille urapolulle mitä tavoitteletkin.

Visualisoi taitoprofiileja

Usein visuaalisten työkalujen avulla hahmotamme laajoja kokonaisuuksia paremmin. CareerBot visualisoi taitoprofiilisi nappia painamalla karttaan, josta näet yhdellä vilkaisulla omat vahvuutesi.

Etsi trendejä Theseuksesta

Voit etsiä Theseuksen opinnäytetöiden trendejä ja vertailla niitä toisiinsa. Voit myös etsiä opinnäytetöitä käyttäen tekoälyä ja taitosanoja.

Kuvituskuva

3AMK-korkeakoulut ovat kehittäneet Careerbot –palvelun, jolla opiskelijat voivat löytää unelmauransa tekoälyn avulla.

Careerbotin tarkoituksena on auttaa 3AMKin opiskelijoita:

  • sanoittamaan oma osaamisensa tekoälyn avulla (osaamisprofiili, nyt tai tulevaisuudessa)
  • löytämään työpaikkoja osaamisprofiilien avulla
  • löytämään opintojaksoja
  • löytämään opinnäytetöiden ja tutkimusten aiheita sekä sisältöjä

Katso tästä Careerbotin esittely minuutissa (englanniksi):

Palvelu käyttää tekoälykoulutettua kielimallia, jota on koulutettu yli miljoonalla uutisella sekä esim. ESCO-osaamisluokituksella. Datalähteinä ovat a) työmarkkinadata Suomessa (Monsterin ja TE-palveluiden yli 1 miljoona työpaikkailmoitusta vuoden 2018 tammikuusta eteenpäin), b)  3AMK:n kurssien tiedot yli 15 000 kurssista sekä c) Theseus –tietokannan opinnäytetyöt (2010- alkaen).

Palvelu on toteutettu yhdessä Headai Oy:n kanssa.

Nyt voit kokeilla tekoälyä itse!

Voit hyödyntää itse tekoälyä seuraavasti:

  1. Sanoita osaamisesi tekoälyn avulla! Rakenna oma osaamisprofiilisi sanoittamalla sitä käsin, esimerkiksi vanhan CV:si tai 3AMK:ssa opiskelemiesi kurssien pohjalta. Kirjauduttuasi voit luoda useita osaamisprofiileja. Voit luoda osaamisprofiileja esimerkiksi nykyisen osaamisen pohjalta, uranvaihdostilanteissa uuden osaamisen pohjalta tai voit jopa luoda osaamisprofiilin unelmatyöpaikkoihisi.
  1. Etsi työpaikkailmoituksia vuoden 2018 tammikuusta eteenpäin. Joko avainsanoilla tai osaamisprofiilillasi voit hakea uusia ja vanhoja työpaikkoja, joiden perusteella voit lisäkouluttaa osaamisprofiiliasi. Näin löydät jatkossa entistä paremmin osaamistasi vastaavia työpaikkoja tekoälyn avulla.
  1. Tekoälyn avulla voit visualisoida oman osaamiskarttasi.
  1. Voit etsiä opintojaksoja 3AMK:n kurssitarjonnasta.
  1. Voit etsiä miten eri avainsanat esiintyvät opinnäytetöissä vuosien varrella (trendit) ja etsiä opinnäytetöitä tekoälyn avulla.

3AMKilla on nimetty tekoälytiimi, jonka tehtävänä on viedä tekoäly kunkin oppilaitoksen arkeen. Vuonna 2022 tiimin tarkoituksena on tuoda tekoäly opiskelijoiden työnhaun ja opintojen löytämisen avuksi. Kontaktihenkilöt ovat: 

Haaga-Helia: janne.kauttonen@haaga-helia.fi

Laurea: asko.mononen@laurea.fi 

Metropolia: aarne.klemetti@metropolia.fi

Comments are closed.