Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian strategisen liittouman (3AMK) rehtorikollegion tapaaminen OKM:n johdon kanssa

3AMK-liittouman rehtorikollegio puheenjohtajanaan Teemu Kokko (Haaga-Helia), Jouni Koski (Laurea) ja Riitta Konkola (Metropolia), sekä liittouman prosessijohtaja Antti Vettenranta tapasivat pe 19.4.2024 OKM:n ylintä johtoa 3AMK-liittouman ajankohtaisisten asioiden ja tulevien suunnitelmien merkeissä.

Tapaamisessa keskusteltiin mm. opiskelijahyvinvoinnista, opintojen sujuvoittamisesta, pääkaupunkiseudun osaajapulasta ja kansainvälisistä opiskelijoista, EU-osaamisesta, sekä jatkuvasta oppimisesta ja tki-toiminnan painotuksista.

3AMK-liittouman jäsenammattikorkeakoulut valmistautuvat parhaillaan tulevaan sopimuskauteen 2025-2028. Tulevalla sopimuskaudella 3AMK-liittouman jäsenammattikorkeakoulut tavoittelevat uudella toimintatavalla vaikuttavuuden jatkuvaa parantamista sekä pysyvän muutoksen aikaansaamista toimintaympäristössä. Liittouman yhteistyö perustuu jatkossa strategisesti valittuihin ja merkittäviin teemoihin, joiden avulla toimintaa tehostetaan ja tehdään entistäkin vaikuttavammaksi, sekä luodaan kasvun edellytyksiä pääkaupunkiseudulle.

Liittouman jäsenammattikorkeakoulut käyvät nyt järjestetyn tapaamisen ohella omat sopimusneuvottelunsa OKM:n kanssa myöhemmin kevään ja kesän aikana.

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian strateginen liittouman (3AMK) toiminta käynnistyi vuonna 2017. Liittouman tavoitteena on vahvistaa kunkin jäsenammattikorkeakoulun strategisten päämäärien toteutumista ja tuottaa niille lisäarvoa valituilla strategisilla toiminta-alueilla. Liittouman jäsenammattikorkeakoulut tekevät toiminnallista yhteistyötä ilman turhia hallinnollisia rakenteita.

Lisätietoja 3AMK-liittoumasta:

Teemu Kokko, Haaga-Helia, rehtorikollegion puheenjohtaja (teemu.kokko@haaga-helia.fi)

Jouni Koski, Laurea (jouni.koski@laurea.fi)

Riitta Konkola, Metropolia (riitta.konkola@metropolia.fi)

Antti Vettenranta, 3AMK (antti.vettenranta@laurea.fi)

Comments are closed.