Yhteistyö Helsingin yliopiston kanssa alkanut

Helsingin yliopisto ja 3AMK ovat aloittaneet yhteistyön tekemisen tohtoriopintojen ja tutkimustyön saralla. Yhteistyön tarkoituksena on tuoda tutkijankoulutusta näkyväksi vaihtoehdoksi myös ammattikorkeakouluihin ja edistää Helsingin yliopiston ja 3AMK-ammattikorkeakoulujen yhteistyötä.

3AMK:n sekä Helsingin yliopiston yhteistyö antaa erinomaisen mahdollisuuden opiskelijoille ja henkilöstölle päästä verkostoitumaan ja saamaan uusia näkökulmia omaan uraan ja koulutukseen liittyen. Yhteistyö voi tuoda uusia ajatuksia ja mahdollisuuksia jatkokouluttautumisen ja uran suunnan suhteen. Yhteistyötä on valmisteltu jo vuodesta 2021 lähtien, ja kaikki valmistelutyö näkee päivänvalon ensimmäisen kerran nyt keväällä 2023. Tammikuun lopussa pidettävä Viikki Science Day on ensimmäinen etappi yhteistyön konkretisoitumisessa, ja maaliskuussa starttaa eniten suunnittelua vaatinut projekti Steps Towards a Doctoral Path -intensiiviopintojakso. Yhteistyötä jatketaan myös syksyllä uusien projektien muodossa.

Kevään yhteistyökuviot

3AMK:n ja HY:n yhteistyöhön liittyvä Viikki Science Day pidetään 30.1. Viikin kampuksella. Tapahtumassa Helsingin yliopiston tutkimusryhmät esittelevät viimeisimpiä tutkimushankkeitaan ja osallistujat pääsevät kuulemaan ja oppimaan lisää tohtoriopinnoista. Tapahtumassa on esillä laajasti erilaisia tutkimushankkeita niin rannikkoalueiden suojelusta ruokainnovaatioihin ja arktisista ekosysteemeistä kansainväliseen metsäpolitiikkaan. Tapahtuma on avoin kaikille tutkimustyöstä ja tohtoriopinnoista kiinnostuneille.

Steps Towards a Doctoral Path – Research, Development and Leadership Skills -intensiiviopintojaksolla opiskelijat pääsevät kehittämään niitä taitoja, joita tutkijan työssä ja tohtoriopinnoissa tarvitaan. Opintojakson suorittaneet saavat hyvän lähtökohdan tavoitella unelmiaan tutkimustyön ja tohtoriopintojen parissa, ja on sen lisäksi loistava mahdollisuus verkostoitumiseen. Steps Towards a Doctoral Path on kehitetty yhteistyössä 3AMK-korkeakoulujen ja Helsingin yliopiston kanssa, ja opintojaksolla yhdistyy kaikkien neljän korkeakoulun vahvuudet ja erityisosaamisalueet. Opintojakso on avoinna kaikille alemman korkeakoulututkinnon suorittaneille. Hakemuksia otetaan vastaan 26.2. asti ja opintojakso starttaa 20.3.

Yhteistyö on tähän mennessä sujunut erittäin jouhevasti, ja sitä tullaan jatkamaan myös tulevaisuudessa mahdollisuuksien mukaan. Yhteistyöllä voidaan toivottavasti helpottaa YAMK-tutkinnon suorittaneiden jatkokouluttautumista ja tuoda lisää vaihtoehtoja opiskelijoille uraa ja opintoja ajatellen.

Comments are closed.