Huhtikuun 3AMK-liittouman uutiskooste

Kevät etenee poikkeusoloissakin vauhdikkaasti ja on aika kertoa 3AMK-liittouman kuulumisia kolmen korkeakoulun osalta huhtikuulta 2021.

Haku syksyn 2021 3AMK osaamispolkuihin on alkanut. Osaamispolut kehittävät työelämätarpeita vastaavaa osaamista. Ne on laadittu yhdessä kolmen korkeakoulun kanssa ja niissä yhdistyvät kaikkien koulujen vahvuusalueet. Voit tutustua syksyn opintotarjontaan täällä. Myös 3AMK kielitarjontaan on haku auki juuri nyt.

Tee vihreästä liikeideastasi totta

Onko mielessäsi kestävä liikeidea? Ratkaisu ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi? Nyt on aika tehdä vihreästä ideastasi totta. Helpoiten se onnistuu hakemalla mukaan kansainväliseen ClimateLaunchpad 2021 -liikeideakilpailuun.

Suomen vuotuisen ClimateLaunchpadin hakuaika on nyt avoinna aina 30. toukokuuta 2021 saakka. Maailman suurimmassa vihreiden liikeideoiden kilpailussa pääset viemään pitchaustaitosi uudelle tasolle sekä kehittämään liiketoimintamalliasi kokeneiden valmentajiemme kanssa.

Finnish ClimateLaunchpadin koordinoinnista vastaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, joka toteuttaa kilpailun kansallisen osuuden yhdessä Laurea ja Metropolia ammattikorkeakoulujen kanssa (3AMK). Osallistuaksesi sinun on kerrottava meille vihreästä liikeideastasi tai innovaatiostasi hakemuksessasi. Kaikki hakemukset käydään läpi ja kilpailuun sopivat ideat kutsutaan mukaan jatkokehitykseen.

Jos sinulla on toteuttamista vailla oleva ajatus tai liikeidea, ja se sopii ClimateLaunchpadin konseptiin, niin älä heitä mahdollisuuttasi hukkaan, vaan osallistu kilpailuun osoitteessa: https://climatelaunchpad.org/countries/finland/

3AMK-liittouman kehittämisseminaari katsoi koronan jälkeiseen aikaan

3AMK-liittouman kehittämisseminaari järjestettiin etäyhteyksin 8. huhtikuuta 2021. Seminaarin tavoitteena oli liittouman toiminnan tuloksellisuuden ja vaikuttavuuden edistäminen.

3AMK:n rehtorikollegio Jouni KoskiRiitta Konkola ja Teemu Kokko avasivat tilaisuuden puheenvuoroillaan.

Teemu Kokko kertoi 3AMK:n tilanteen näyttävän hyvältä, mutta korona on sävyttänyt toimintaa.  Olosuhteisiin nähden koulutuksella menee hyvin: töitä on riittänyt kaikille ja koulutukselle on hyvät olosuhteet, vaikka etätoimintaan siirryttiinkin yhdessä yössä.

”Millainen on korona-exit ja koronan jälkeinen aika, se herättää paljon kysymyksiä”, Kokko sanoi kehittämisseminaarissa. Lue prosessijohtaja Antti Vettenrannan kirjoitus kehittämisseminaarista täältä.

Uudella hankkeella eurooppalaista TKI-rahoitusta Uudellemaalle

Maaliskuussa alkaneessa Eurooppalaisen TKI-yhteistyön kehittäminen ja vahvistaminen Uudellamaalla –hankkeessa edistetään TKI-osaamista lisäten eurooppalaisen rahoituksen saamista alueelle. Hankkeessa kehitetään monitoimijaista yhteistyötä erityisesti yritysten suuntaan ja luodaan puitteet TKI-kumppanuuksien muodostamiselle painottaen kansainvälistä näkökulmaa.

Hanke toteutetaan 3AMK:n toimesta. 3AMK:ssa on toteutettu peräti 90 EU-hanketta vuosina 2017-2020, mikä takaa kattavan rahoitusosaamisen ja monialaisen asiantuntemuksen. Hanketyö rakentuu aiemman yhteistyön ympärille, ja siinä hyödynnetään jo olemassa olevaa 3AMK:n TKI-prosessia, yhteistyömallia ja määriteltyä ekosysteemiä. Ekosysteemi pohjautuu laaja-alaisille ja kattaville verkostoille, ja sitä laajennetaan koskemaan Uudenmaan taloudellista vahvistumista. Hankkeesta tarkemmin täällä.

 

 

Comments are closed.