3AMK-yhteishanke SUN – 3AMK Sparraa Uuteen Nousuun sai rahoituksen

3AMK-hanke SUN – Sparraa Uuteen Nousuun sai 14.5. maakunnallisen kriisirahoituksen (UKRI-rahoitus). SUN-hanke sisältää toimia, jotka kohdennetaan pandemiakriisin aikana pahasti kärsineille matkailu- ja ravintola-alan yrityksille maakunnan alueella. Hankkeen rahoittaa Uudenmaan liitto.

SUN-hankkeessa 3AMK laatii yrityksille yksilöllisen osaamisen kehittämisen suunnitelman, ja yrityksen työntekijöille tarjotaan koulutusta 3AMK-ammattikorkeakouluissa. Lisäksi hankkeen kautta opiskeleville räätälöidään yrityskohtainen coaching-prosessi. Opinnot ja coaching ovat yrityksille maksuttomia.

Yritysten tukemisen ohella hankkeessa kerätään tutkimustietoa kriisin vaikutuksista matkailu- ja ravintola-alan toimialalle. Samalla kootaan hyviä käytänteitä kriisiajassa selviytymiseen ja tulevan liiketoiminnan kehittämiseen.

3AMK haluaa olla mukana tukemassa suomalaisia yrityksiä kansainvälisen pandemiakriisin aikana.

”Hankevalmistelussa on ollut todella innostavaa, että kireästä aikataulusta huolimatta asiantuntijat kaikissa kolmessa ammattikorkeakoulussa lähtivät innolla mukaan. Haluamme auttaa yrityksiä tekemällä omilla osaamisalueillamme jotakin konkreettista, joten motivaatio on korkealla”, sanoo hankkeen projektipäällikkö, yliopettaja Marjaana Mäkelä Haaga-Heliasta.

Hanke käynnistyy välittömästi ja päättyy helmikuussa 2021. Ensimmäiset käynnistyspalaverit pidetään tällä viikolla TKI-toimijoiden ja 3AMK-yhteyshenkilöiden kesken. Hanketta koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Mukana hankkeessa on myös Haaga-Helian yrittäjyysohjelma StartUp School. Hanketta tukevat Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry ja Suomen matkailualan liitto SMAL ry.

Lisätietoja:

Marjaana Mäkelä marjaana.makela@haaga-helia.fi puh. 040 488 7168

Hakuaikaa valmennukseen on jatkettu 17.7. asti lomakauden vuoksi.

Hakuaikaa Hakuohje yrittäjille (pdf): Hakuohje_SUN_27052020_päivitetty

Kuva: Unsplash

Comments are closed.