Kiinteistöalan työnantajat ja opiskelijat tapasivat rekrytointitapahtumassa

Haaga-Helian Pasilan kampuksella järjestetyssä ura- ja rekrytointitapahtumassa kiinteistöalan työnantajat tapasivat potentiaalisia työntekijöitä. Tapahtuma on osa 3AMK kiinteistöpolkua, joka tarjoaa opiskelijoille työelämäläheisiä opintoja

Kiinteistötyönantajien Tiia Brax. Kuva: Janne Suntio

Kiinteistöalan yritykset ja järjestöt tulivat tapahtumaan lisäämään tunnettuuttaan ja löytämään työntekijöitä. Moni työnantaja kannusti kesätyönhakijoita ottamaan heihin rohkeasti yhteyttä. Kiinteistöalalla hyville tekijöille riittää töitä.

Kiinteistötyönantajien edustajan Tiia Braxin mukaan hyvin työllistävä kiinteistöpalveluala tarjoaa monipuolisia asiantuntija-, esimies- ja teknisiä tehtäviä. Monet niistä ovat sellaisia, joita ei välttämättä tule ajatelleeksi.

”Jos on kiinnostunut kiinteistöalasta, suosittelen lämpimästi hakeutumaan töihin sellaiseen kiinteistöpalvelualan yritykseen, jossa pääsee näkemään ja kokeilemaan erilaisia tehtäviä. Niihin voi sitten ammattikorkeakoulussa saada osaamista”, Brax sanoo.  

Euroopan toiseksi suurimman kiinteistöjohtamisyrityksen Newsecin edustaja Tapio Alapoti myöntää, ettei moni opiskelija tunne alaa ja sen tarjoamia vakaita uramahdollisuuksia.

”Etsimme jatkuvasti uusia osaajia”, Alapoti sanoo.

Moni kiinteistöalan järjestö ja yritys tarjoaa opiskelijoille sekä kesätöitä että harjoittelupaikkoja.

”Olemme täällä, koska haluamme kertoa työmahdollisuuksista sekä opintojen aikana että niiden päätyttyä”, ISS-palveluiden rekrytointiasiantuntija Laura Saariniemi kommentoi.

Newsecin Tapio Alapoti.

RTK-palvelun Jan Haarti.

3AMK-yhteistyö hyödyttää myös yrityksiä

RTK-palvelun henkilöstöjohtaja Jan Haartin mukaan oppilaitosyhteistyö on yritykselle tärkeää osaamisen kehittämisen ja henkilöstön hyvinvoinnin vuoksi.

”On tärkeää, että meillä on polku, jonka avulla pystymme kehittämään henkilöstön osaamista ja tarjoamaan valmiuksia käyttää esimerkiksi erilaisia tietojärjestelmiä. On myös tärkeää, että ihmiset itse kokevat onnistuvansa työssään”, Haarti pohtii.

Myös Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Maria-Elena Ehrnrooth näkee 3AMK-yhteistyön ja rekrytointitapahtuman hyödyllisenä.

”3AMK-yhteistyön avulla Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto voi tavoittaa kyvykkäitä nuoria ja päästä kertomaan heille suoraan, miten monipuolinen ja ihmisläheinen asiantuntijatyö kiinteistönvälittäjän ammatti on. Meidän työssämme yhdistyvät asiakaspalvelu, juridinen asiantuntijuus ja konsultointi. Työn parhaat puolet ovat itsenäisyys ja vapaus – ominaisuuksia, joita nuoret arvostavat”, sanoo Ehrnrooth.

”Tarvitsemme lisää nuoria alalle, ja esimerkiksi tradenomikoulutus tarjoaa erinomaisen pohjan välitystyöhön. LKV-tutkinto plakkarissa työtä on helppo löytää!”

Myös Isännöintilitossa nähdään 3AMK-yhteistyö tärkeänä. Toimitusjohtaja Mia Koro-Kanervan mukaan alan tunnettuus ja arvostus eivät ole tarpeeksi korkealla. Lisäksi alaa vaivaa osaajapula, kun moni ikääntyvä työntekijä jää pian eläkkeelle. Isännöintiliitolle on tärkeää olla mukana luomassa osaamispolkuja.

”Haluamme, että polku on sellainen, että se tarjoaa työhön niin sanottua alkuosaamista. Työ opettaa sitten tekijäänsä. Toisaalta haluamme tehdä alaa tunnetuksi, ja kertoa, mitä isännöinti voi parhaillaan olla. On inspiroivaa, että voimme alan etujärjestönä olla mukana ammattikorkeakouluyhteistyössä kehittämässä polkuja, jotka vastaavat alan tarpeisiin”, Koro-Kanerva sanoo.

Isännöintiliiton Mia Koro-Kanerva.

Comments are closed.