Digital Wellbeing Sprint käynnistyi

Kolmen ammattikorkeakoulun opiskelijat kehittävät hyvinvointia tukevia ratkaisuja.

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteinen Digital Wellbeing Sprint -intensiiviviikko käynnistyi tänään. Elokuussa järjestettävä Digital Wellbeing Sprint on koonnut yhteen noin 50 eri alojen opiskelijaa kolmesta ammattikorkeakoulusta kehittämään uusia, hyvinvointia tukevia ratkaisuja.

Digital Wellbeing Sprint toteutetaan yhteistyössä Lapinjärven kunnan kanssa. Opiskelijoiden tehtävänä on yhteiskehittämisen keinoin luoda digitaalisia ratkaisuja ikäihmisten itsenäisyyden, aktiivisuuden, turvallisuuden sekä sosiaalisen vuorovaikutuksen tueksi.

Kesäopintokokonaisuus käynnistyi Metropolia Ammattikorkeakoulun Leppävaaran kampuksella. Avauspäivän aluksi Lapinjärven kunnanjohtaja Tiina Heikka esitteli toimeksiannon opiskelijoille. Digitaalisten palvelujen ja hyvinvoinnin trendeihin opiskelijoita johdattelivat omissa esityksissään Sitran asiantuntija Ville Koiste sekä yrittäjä Aape Pohjavirta Funzi Oy:stä.

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteinen Professional Summer School -kesäopintokokonaisuus on järjestetty tänä kesänä nyt toista kertaa. Viime vuoden tapahtumasta sai alkunsa muun muassa HUOLETI-niminen startup, joka tällä viikolla uutisoi solmineensa yhteistyösopimuksen syöpälääkkeitä valmistavan Roche Oy:n kanssa.

Digital Wellbeing Sprintin nettisivuille

Teksti: Ilpo Vuorivirta

Kuva: Unsplash

Comments are closed.