Mediatiedote: EduExcellencen koulutusvienti Keniaan – Kenian kuvernööri tulossa vierailulle Suomeen

Suomalaista sairaanhoidon ja fysioterapian osaamista Keniaan - Kenian Uashin Gishun kuvernöörin delegaatio korkean tason vierailulla Suomessa

Suomen historian suurin tilauskoulutuksen kauppa toteutui alkuvuonna, kun Kenian valtio hankki Laurea-ammattikorkeakoululta, Metropolia-ammattikorkeakoululta sekä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradialta yli 10 miljoonan suuruisen koulutuskokonaisuuden. Sopimus koskee sairaanhoitajan, fysioterapeutin ja informaatioteknologian alempia korkeakoulututkintoja Laureassa ja Metropoliassa, ja lähihoitajan tutkintoa Gradiassa.

Laurea vastaa peräti 300 sairaanhoitajan ja 100 fysioterapeutin kouluttamisesta Keniaan. Määrät ovat suomalaisittain suuria: Suomen suurimman sairaanhoitajien kouluttajan Laurean kaikkien kampusten tutkinto-ohjelmissa aloittaa vuodessa 600 sairaanhoidon opiskelijaa. Nyt alkava tilauskoulutus toteutetaan liiketoimintana, eli kyse on kokonaan uusista opiskelupaikoista, joiden kustannukset tilaaja kattaa täysmääräisesti.

Yhteistyö on nyt käynnistynyt ja Laureassa aloittavien opiskelijoiden maahan saapumista valmistellaan. Kenian Uasin Gishun maakunnan kuvernööri sekä muita alueen johtavia virkamiehiä saapuu Suomeen koko viikon mittaiselle vierailulle, jossa vieraat tutustuvat Laurean kampuksiin ja eri ministeriöihin.

Ohjelmaan osallistuu myös ministeriöiden edustajia sekä poliitikkoja Suomesta. Ohjelman työkieli on englanti.

Vierailun ohjelma on seuraava:

 • 16.5. Laurean Lohjan kampus
 • 17.5. Laurean Leppävaaran kampus Espoossa
  • Laurean Tikkurilan kampus Vantaalla
 • 18.5. Ulkoministeriö, Helsinki
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö, Helsinki
  • Opetushallitus, Helsinki
 • 19.5. Laurean Porvoon kampus
 • 20.5. Laurean Otaniemen kampus

Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Median edustajat ovat tervetulleita osallistumaan tapahtumiin erikseen sovittavalla tavalla. Toivomme yhteydenotot, lisätieto- sekä haastattelupyynnöt yhteyshenkilöillemme:

Kehittämispäällikkö Sanna Partamies, 040 8306 148, sanna.partamies@laurea.fi

Myyntijohtaja Mika Kortelainen, 040 0126 897, mika.j.kortelainen@laurea.fi.

Koulutusvientikaupan taustalla on kansainvälinen suomalaisen koulutusosaamisen vientiyhtiö EduExcellence, jonka omistajat ovat Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia. Vuonna 2017 perustetulla EduExcellence Oy:llä on koulutus- ja kehittämisohjelmia Afrikan lisäksi mm. Kiinassa ja laajemmin Aasiassa, Persianlahdella sekä latinalaisessa Amerikassa. www.eduexcellence.fi.

Teksti: Laurean johtaja Teemu Ylikoski

Comments are closed.