3AMK marraskuun kuulumiset

Marraskuuhun mahtui monia liittoumalle tärkeitä tapahtumia ja tilaisuuksia. Vuoden harmainta aikaa kirkasti mm. erilaiset konferenssit, työpajat, kokoukset ja tapaamiset, sekä tietenkin ensi kevään opintotarjonnan julkistaminen. Lisäksi 3AMK pääsi ylpeänä esittelemään upouuden vuosittaisen konferenssin, joka järjestetään ensimmäistä kertaa ensi keväänä.

3UAS: Tulevaisuudenkestävä bisnes – osaaminen systeemeissä -konferenssi julkistettiin marraskuussa. Ensi vuoden huhtikuussa ensimmäistä kertaa järjestettävän konferenssin vuosittaisina teemoina ovat yrittäjyys ja johtaminen, ja avauskonferenssi keskittyy erityisesti kestävään kasvuun, tulevaisuuden toimintaympäristöihin sekä systeemiälykkyyteen. Konferenssiin hyväksytään sekä tutkimuspapereita että blogeja suomeksi sekä englanniksi. Lisää konferenssin aiheista, kirjoitusohjeista sekä tärkeistä päivämääristä löydät konferenssin omilta 3amk.fi-alasivuilta osoitteesta https://www.3amk.fi/3uas-2022-2/.

Yksi marraskuun kohokohtia oli 23. päivä toteutunut kehittämisseminaari, joka oli ensimmäinen suurempi tilaisuus pitkiin aikoihin, kun osanottajat kaikista kolmesta ammattikorkeakoulusta pääsivät tapaamaan toisiaan kasvotusten. Iloista tapahtumaa säesti innokas keskusteluilmapiiri, kun konferenssin aikana kehiteltiin uusia suuntia 3AMK yhteistoiminnalle. Konferenssin kulusta sekä puheenaiheista pääset lukemaan aiheesta kirjoitetusta uutisesta.

Kevään opintotarjonta julkistettiin noin kuun puolivälissä, ja kursseille on voinut ilmoittautua keskiviikosta 29.11. asti. Ensi keväänä opiskelijat voivat ottaa osaa kahdelle eri osaamispolulle, viidelle intensiiviviikolle, sekä yhteensä yli 200 kielikurssille, joita tarjotaan yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa. Ilmoittautuminen kevään opintojaksoille on avoinna vielä sunnuntaihin 12.12. klo 23.59 saakka. Tutustu opintotarjontaan ja ilmoittaudu vielä kun ehdit! https://www.3amk.fi/opintotarjonta/

Vielä aivan kuun lopulla päästiin tutustumaan kansainväliseen Central Baltic -rahoitukseen Laurean Sanna Juvosen järjestämän työpajan merkeissä. Kolmisenkymmentä 3AMK-toimijaa kerääntyi kuuntelemaan ja keskustelemaan rahoituksen tarjoamista mahdollisuuksista. Tilaisuudessa kuultiin Juvosen lisäksi Laurea-kollegoja Henna Kemppaista ja Mirkka Pirilää, sekä Live Baltic Campuksen Mirkka Pirilää. Työpajan aikana osanottajat pääsivät myös keskustelemaan aiheesta pienryhmissä. Alun perin hybridi tapahtumaksi kaavaitu työpaja järjestettiin lopulta etätyösuositusten mukaisesti Zoomissa.

3AMK:n tekoälytiimi kirjoitti yhdessä XAMKin ja HAMKin kassa artikkelin tekoälyn hyödyntämisessä uraohjauksessa. Tulevaisuudessa tekoälyn kypsyessä sen rooli uraohjauksessa voi kasvaa työkalusta valmentajaksi. Kuvatussa maturiteettimallissa tällä hetkellä otetaan monella rintamalla vasta ensiaskelia. Artikkeli “Artificial Intelligence for Career Guidance – Current Requirements and Prospects for the Future” julkaistiin IAFOR Journal of education julkaisussa. Voit lukea sen täältä: https://iafor.org/journal/iafor-journal-of-education/volume-9-issue-4/article-3/

3AMK-liittouma toivottaa kaikille opiskelijoille, työntekijöille, sekä muille lukijoille mukavaa joulunodotusta!

Comments are closed.