Syksyn 2020 Hatch Incubator -ohjelma huipentui finaalikilpailuun – ohjelma tarjoaa nuorille yrittäjille ponnahduslaudan yrittäjyyden maailmaan

Hatch Incubator -ohjelma järjestettiin jälleen syksyllä 2020. Ohjelma huipentui joulukuun alussa järjestettyyn Hatch Demo Day -finaalikilpailuun.

Suosittuun Hatch Incubator ideahautomo -ohjelmaan osallistui tänäkin syksynä lahjakkaita nuoria 3AMK-korkeakouluista. Ohjelma saatiin päätökseen joulukuun alussa, ja kilpailun voittajat julistettiin Hatch Demo Day -finaalikilpailussa.

Hatch Incubator -ohjelman tarkoituksena on auttaa nuoria yrittäjiä kehittämään bisnesideoitaan ja pääsemään alkuun yrittäjän urallaan. Kahdeksan viikkoa kestävän ohjelman aikana osallistujat saivat koulutusta yrityksen perustamisen askeleista. Hatch Incubator -ohjelman järjestää Laurea Entrepreneurship Society, ja osallistujat ohjelmaan valitaan kaikista kolmesta 3AMK-korkeakoulusta, Haaga-Heliasta, Laureasta ja Metropoliasta. Tänä syksynä ohjelmassa oli mukana kaikkiaan 18 osallistujaa ja jopa noin 10 kansallisuutta.

Ohjelman aikana osallistujat ovat osallistuneet muun muassa eri alojen ja aihepiirien ammattilaisten vetämiin työpajoihin. Lisäksi osallistujat ovat työskennelleet bisnesideoidensa parissa paljon itsenäisesti. Tänä syksynä ohjelman asiantuntevina mentoreina toimivat Jochen Faugel, Juha-Matti Santala, Tuukka Ylälahti, Wille Heino, Laurent Notin ja Tajzan Sharif.

Finaalikilpailussa kuultiin innovatiivisia ideoita

Hatch Demo Day -finaalikilpailu järjestettiin 4.12. Maria 01 -kampuksella. Tapahtuma toteutettiin livestream-tuotantona ja sen juonsivat Laurea Entrepreneurhship Societyn Lotta Ekblad ja Adib Saifi. Finaalikilpailussa ohjelman osallistujat esittelivät bisnesideansa kilpailun tuomareille ja saivat heiltä palautetta. Tuomareina finaalikilpailussa toimivat tänä vuonna Omar Al-Mutar (Sales Director, Huawei Technologies Finland), Alexander Brokking (Investment Manager, Wave Ventures) ja Iida Karlstetd (Associate, Vertical VC).

Finaalikilpailussa kuultiin yhteensä 12 innovatiivista bisnesideaa. Kilpailun tuomarit pisteyttivät kilpailijoiden ideat niiden toimivuuden ja itse esitysten perustella. Kilpailun voittajat valittiin ohjelman aikana ansaittujen pisteiden ja tuomareiden antamien pisteiden perusteella.

Ohjelman pääsponsori, Huawei Technologies Finland, lahjoitti kilpailun voittajille 1500 euron stipendin ja toiseksi sijoittuneelle 1000 euron stipendin bisneksen kehittämistä varten. Yleisön valitsemalle Audience Favorite -tittelin saajalle lahjoitettiin 500 euron arvoinen stipendi.

Parhaat ideat palkittiin

Kilpailussa yleisön suosikiksi valikoitu Theresa Eglin yritysidealla everBox. EverBox on ratkaisu ravintoloiden kertakäyttöisiin take away -pakkauksiin. Se on uudelleenkäytettävä ruoka-astia, jota ihmiset voivat hyödyntää ravintoloissa. Lisäksi bisnesideaan kuuluu myös kokonainen täydentävä systeemi puhelinsovelluksineen.

Kolmanneksi kilpailussa sijoittui SunHee Kim yritysidealla Deed. Hänen kilpailussa esittelemänsä bisnesidea on kiinteistöjen hallintaan keskittyvä sovellus. Sovellukseen voi kirjata kiinteistön tiedot, ja se muistuttaa esimerkiksi mahdollisista huoltotöistä. SunHee Kimin mukaan bisnesidea auttaa myös kiinteistöjen ostajia, sillä sovelluksen kautta he saavat kaikki tarpeelliset tiedot kiinteistöstä.

Toisen sijan kilpailussa vei David Cabezon Egurrola A LA CAPOCCIONE -yritysidealla. Hänen kilpailussa työstämänsä bisnesidea on uusi ihonhoitotuotemerkki. Cabezon Egurrolan ihonhoitotuotteiden tarkoitus on uudistaa alaa tarjoamalla uudenlaisia kliinisesti tehokkaita ihonhoitotuotteita.

Kilpailun voittajaksi julistettiin sisarukset Vilma ja Anna Juusonen. Heidän yrityksensä Fullfilm on elokuva-, tv- ja mainosalaan keskittyvä rekrytointialusta alan freelancer-työntekijöille. Näillä aloilla tarvitaan usein lyhyen ajan työntekijöitä, ja alusta tuo ratkaisun alojen työntekijöiden ongelmiin löytää sopivia töitä. Sisarukset ovat Hatch Incubator -ohjelman ensimmäisiä naispuolisia voittajia.

”Tämä on ollut uskomaton matka ja olemme kiitollisia kaikista ihmisistä, joita tapasimme tämän ohjelman aikana”, summasivat Vilma ja Anna Juusonen.

Pääset katsomaan Hatch Demo Day -finaalikilpailun täältä.

Lue lisää Hatch Incubator -ohjelmasta täältä.

Kuva: Unsplash

Comments are closed.