Valtion monet urapolut (5 op)

Mietitkö parhaillaan tulevaisuuden uravalintojasi? Tai tiedätkö jo kenties olevasi kiinnostunut urasta valtiolla? Tällä opintojaksolla pääset syventymään monipuolisesti valtion eri urapolkuihin sekä työllistymismahdollisuuksiin.

Valtionhallinnossa on avautumassa tulevina vuosina satoja työpaikkoja korkeasti koulutetuille työelämän osaajille eläköitymisten myötä, löytyisikö juuri sinun tuleva urapolkusi valtiolta? Ammattikorkeakoulujen uraseurannan perusteella valtiolle työllistytään esimerkiksi tietojenkäsittelyn tutkinnolla erilaisiin IT-tukihenkilön, IT-asiantuntijan, tietotekniikka-asiantuntijan ja tietoturva-asiantuntijan tehtäviin vaikkapa Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorille. Turvallisuusalan tutkinto on mahdollistanut osalle uran turvallisuusasiantuntijana. Liiketalouden tutkinnolla valtiolla työskennellään esimerkiksi erilaisissa HR-tehtävissä sekä kirjanpidon ja taloushallinnon tehtävissä. Vai haaveiletko kansainvälisistä tehtävistä, jolloin Ulkoministeriö saattaisi olla tuleva työnantajasi? Ota tällä opintojaksolla selvää valtion erilaisista urapoluista ja löydä omasi! 

Osaamistavoitteet:

Valtion monet urapolut -opintojakson tavoitteena on antaa opiskelijalle monipuolinen kuva valtionhallinnon työurista ja työllistymismahdollisuuksista. Opiskelija oppii ymmärtämään valtionhallinnon rakennetta ja toimintaperiaatetta. Hän perehtyy valitsemaansa ministeriöön ja sen alaiseen virastoon, ja kartoittaa tämän vaatiman osaamistarpeen. Julkishallinnon ymmärtäminen auttaa opiskelijaa ymmärtämään oman osaamistasonsa suhteessa valtionhallinnon osaamistarpeeseen.

Sisällöt:

  • Tuntee valtionhallinnon rakenteita ja toimintaperiaatteita
  • Ymmärtää valtionhallinnon vahvuudet työnantajana
  • Ymmärtää valtionhallinnon erilaiset osaamistarpeet
  • Ymmärtää tulevaisuusajattelun urasuunnitelmassaan
  • Ymmärtää oman osaamistasonsa suhteessa valtionhallinnon osaamistarpeisiin.

Opetus- ja oppimismenetelmät sekä aikataulu:

  • Ilmoittautuminen: 1.3.-27.3.2022
  • Intensiiviviikko: 4.4.-8.4.2022
  • Lopullisen oppimistehtävän palautus 24.4.2022

Intensiivijakso toteutetaan verkossa 4.4.-8.4.2022 välisenä aikana. Opintojakso alkaa virtuaalisella kick-off -tilaisuudella 4.4.2022 Zoomissa 15-16. Intensiivijakso sisältää virtuaalisia asiantuntijavierailuja 5.4 & 6.4 klo 14-16, työpajan 7.4. klo 14-16 , aktiivista keskustelua keskustelualueella, itsenäistä työskentelyä eOppiva – verkko-oppimisympäristössä, Valtiolle.fi ja Valtiolla.fi-sivustoon perehtymistä, urasuunnitelman esityksen pitämistä 8.4. klo 13-15 ja raportin sekä oppimistehtävän kirjoittamista.

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintoihin:

  • Ei lähtötasovaatimuksia eikä sidonnaisuuksia muihin opintojaksoihin

Vastuuopettaja: Sini Temisevä (sini.temiseva@laurea.fi)

Opintojakso on suunniteltu yhteistyössä 3AMK liittouman strategisen kumppanin, HAUS Kehittämiskeskus Oy:n kanssa. HAUS on valtionhallinnon in-house kehittäjäkumppani ja virkamiesten kouluttaja.

Comments are closed.