Lähi(ö)ruoan kaupallistaminen käsityönä (5 op)

Oletko kiinnostunut modernista ruokaperinteestä, kaupunkiviljelystä ja urbaanista ruoan kasvattamisesta? Haluatko päästä tekemään luonnon antimista ruokaa ja juomaa sekä hyödyntää tätä kaikkea matkailu-, elämys- ja ravintolataloudessa? Siinä tapauksessa tämä opintojakso on kuin tehty sinulle!

Lähi(ö)ruoan kaupallistaminen käsityönä on opintojakso, jossa opitaan käytännön taitojen yhdistämistä matkailu-, elämys- ja ravintolatalouteen. Paikallisten valmistustapojen ja raaka-aineiden oppiminen antavat edellytyksiä käyttää niitä räätälöidysti elämysten tuottamiseen matkailussa, ravintoloissa ja tapahtumissa kuten myös elintarvikemarkkinoinnissa. Opintojaksolla opitaan perinteisiä valmistustapoja kuten leivän valmistamista juuren avulla, maustealkoholien uuttamista, siiderin ja makkaran valmistusta, metsän antimien monipuolista hyödyntämistä ja näiden yhdistämistä kaupallisiin ulottuvuuksiin.

Avainsanat: ruokaperinne, lähiruoka, kaupunkiviljely, markkinointi

Aikataulu

Ilmoittautuminen: 2.5.-3.9.

Intensiivijakso: 27.-28.9. ja 3.-5.10., lähiopetusta Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian kampuksilla. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Opintojakson sisältö

Osa-alueet:

  • Lähiöruoka ja kaupunkiviljely sekä niiden tuotteiden hyödyntäminen ruuanvalmistusperinteen avulla
  • Leivän ja juuston teko
  • Makkaran ja muiden tuorelihatuottreiden teko
  • Siiderin valmistus ja maustealkoholien (kuten ginin) teko
  • Ruokaperinne, satokausijuhlat ja niiden hyödyntäminen markkinoinnissa
  • Metsän antiminen hyödyntäminen ruoka- ja juomaperinteen tapojen avulla

Opiskelijat oppivat hyödyntämään perinteitä ja paikallisia raaka-aineita myös markkinoinnin puolella matkailu-, elämys- ja ravintolataloudessa ja yhdistämään niihin moderneja elementtejä. Opintojaksolla suoritetaan käytännön oppeihin liittyvä markkinointi- ja tuotesuunnittelutehtävä.

Opettajat

Vastuuopettajat: Aniko Lehtinen (Laurea), Henry lybäck (Laurea)

Muut opettajat: Piia-Tuulia Laine (Metropolia), Markus Räsänen (Metropolia), Jari Karjalainen (Haaga-Helia)

Comments are closed.