Lähi(ö)ruoan kaupallistaminen käsityönä (5 op)

Oletko kiinnostunut modernista ruokaperinteestä, kaupunkiviljelystä ja urbaanista ruoan kasvattamisesta? Haluatko päästä tekemään luonnon antimista ruokaa ja juomaa sekä hyödyntää tätä kaikkea matkailu-, elämys- ja ravintolataloudessa? Siinä tapauksessa tämä opintojakso on kuin tehty sinulle!

Lähi(ö)ruoan kaupallistaminen käsityönä on opintojakso, jossa opitaan käytännön taitojen yhdistämistä matkailu-, elämys- ja ravintolatalouteen. Paikallisten valmistustapojen ja raakaaineiden oppiminen antavat edellytyksiä käyttää niitä räätälöidysti elämysten tuottamiseen matkailussa, ravintoloissa ja tapahtumissa kuten myös elintarvikemarkkinoinnissa. Opintojaksolla opitaan perinteisiä valmistustapoja kuten leivän valmistamista juuren avulla, maustealkoholien uuttamista, siiderin ja makkaran valmistusta, metsän antimien monipuolista hyödyntämistä ja näiden yhdistämistä kaupallisiin ulottuvuuksiin.

Tämä opintojakso on uniikki 3AMK-yhteistoteutus, jota koordinoi Laurea.

Avainsanat

ruokaperinne, lähiruoka, kaupunkiviljely, markkinointi

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu riistiinopiskelupalvelun kautta Peppissä/Pakissa/OMAssa. Löydät opintojakson tunnuksella TO00BZ02-3002.

Haaga-Helian polkuopiskelija: Ilmoittautumislinkki lisätään myöhemmin.

Laurean polkuopiskelija: Ilmoittautuminen tapahtuu riistiinopiskelupalvelun kautta Pakissa. Löydät opintojakson tunnuksella TO00BZ02-3002.

Metropolian väyläopiskelija: Ilmoittautumislinkki lisätään myöhemmin.

Aikataulu

Ilmoittautuminen: 6.5.-26.5.2024

Toteutus:

  • 24.9. klo 9-16, Metropolia Myllypuron kampus
  • 25.9. klo 9-16, Metropolia Myllypuron kampus
  • 3.10. klo 9-16, Haaga-Helia, Haagan kampus
  • 4.10. klo 9-16, Laurea, Leppävaaran kampus
  • 10.10. klo 9-16, Laurea, Leppävaaran kampus

Oppimisalusta: Laurean Canvas, kirjaudutaan HAKA-tunnuksilla tai Laurean käyttäjätunnuksella | saat käyttöösi Laurean käyttäjätunnuksen ilmoittautumisajan päätyttyä

Opintojakson sisältö

Osa-alueet:

  • Lähiöruoka ja kaupunkiviljely sekä niiden tuotteiden hyödyntäminen ruuanvalmistusperinteen avulla
  • Leivän ja juuston teko
  • Makkaran ja muiden tuorelihatuotteiden teko
  • Siiderin valmistus ja maustealkoholien (kuten ginin) teko
  • Ruokaperinne, satokausijuhlat ja niiden hyödyntäminen markkinoinnissa
  • Metsän antiminen hyödyntäminen ruoka- ja juomaperinteen tapojen avulla

Opiskelijat oppivat hyödyntämään perinteitä ja paikallisia raaka-aineita myös markkinoinnin puolella matkailu-, elämys- ja ravintolataloudessa ja yhdistämään niihin moderneja elementtejä. Opintojaksolla suoritetaan käytännön oppeihin liittyvä markkinointi- ja tuotesuunnittelutehtävä.

Tarkempi opintojaksokuvaus on luettavissa Laurean opinto-oppaasta.

Opettajat

Anikó Lehtinen (Laurea), Henry Lybäck (Laurea), Jari Karjalainen (Haaga-Helia), Sakari Ketolainen (Haaga-Helia), Markus Räsänen (Metropolia), Pia-Tuulia Laine (Metropolia)

Tämä opintojakso kuuluu näihin teemoihin:

Comments are closed.