Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija oppii:
- Tunnistamaan villiyrtit ja soveltamaan niiden käyttöön liittyvää tietoa
- Esittelemään erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
- Hyödyntämään markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
- Ideoimaan, suunnittelemaan ja kehittämään villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta
Opetuskerroilla keskitytään villiyrttien perustietoon, tunnistukseen ja keräämiseen, pohditaan villiyrttien markkinointia sekä erilaisia kaupallisia konsepteja. Tämän jälkeen harjoitellaan yhdessä villiyrttien kokkaamista ja erilaisten juomien valmistusta villiyrttien avulla.
Opintojaksolla toteutetaan ryhmätyönä oma villiyrtteihin liittyvä konseptitehtävä, johon liittyy sekä juoma- että ruokatuotekehitystä.