Villiyrttien käyttö elämystaloudessa (5 op)

Villiyrtit ovat saavuttaneet suosiota osana terveellistä elämäntapaa sekä ravintoloiden tarjontaa. Nyt sinullakin on mahdollisuus oppia tunnistamaan ja keräämään villiyrttejä ympäristöbiologin johdolla. Intensiivijakson tavoitteena on perehdyttää opiskelijat villiyrtteihin sekä niiden käyttöön. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa esitellä erilaisia villiyrttejä ja niiden kaupallisia käyttömalleja elintarvike- ja elämystaloudessa. Hän osaa hyödyntää markkinointia villiyrtteihin ja niihin liittyvissä konsepteissa, sekä oppii ideoimaan, suunnittelemaan ja kehittämään villiyrttien käyttöä ravintola-, juoma-, ja elintarvikekonsepteissa osana elämystaloutta. Opintojaksolla vierailee villiyrttikokkeja, jotka perehdyttävät sinut villiyrttien valmistukseen sekä säilömiseen. Kurssin ohjelmaan kuuluu myös vierailu panimoon.

Opiskelija voi halutessaan suorittaa vapaavalintaisen poimijasertifikaatin.

Avainsanat: villiyrtit, tuotekehitys, kombucha, elämystalous, lähiruoka

Aikataulu

Ilmoittautuminen: 27.11.2023 – 22.4.2024

Intensiivijakso: 14.-15.5., 21.-22.5. sekä 29.5.

Opintojakso toteutetaan lähiopetuksena Haaga-Helian, Laurean sekä Metropolian kampuksilla seuraavasti:

  • ti 14.5. Laurea, Leppävaaran kampus
  • ke 15.5. Metropolia, Myyrmäen kampus
  • ma 20.5. Haaga-Helia, Haagan kampus
  • ti 21.5. Laurea, Leppävaaran kampus
  • ke 29.5 Metropolia, Myyrmäen kampus

Ilmoittautuminen: 27.11.2023-

Intensiivijakso: 14.-15.5., 21.-22.5. sekä 29.5.

Opintojakso toteutetaan lähiopetuksena Haaga-Helian, Laurean sekä Metropolian kampuksilla seuraavasti:

  • 14.5. teoria ja keräys / Laurea, Leppävaara
  • 15.5. Oluen teko (saadaan kerättyä yrtit edellisenä päivänä), kombucha, markkinointi ja pestot / Metropolia, Myyrmäki
  • 20.5. Ruoka ja keräys /Haaga-Helia, Haaga
  • 21.5. Cocktailit, viinat ja säilöntä/Laurea, Leppävaara
  • 29.5  preset ja oluen sekä kombuchan maisto /Metropolia, Myyrmanni

Opintojakson sisältö

Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija oppii:

  • Tunnistamaan villiyrtit ja soveltamaan niiden käyttöön liittyvää tietoa
  • Esittelemään erilaisia villiyrttien kaupallisia käyttömalleja elintarvike -ja elämystaloudessa
  • Hyödyntämään markkinointia villiyrttien ja niistä tehtyjen tuotteiden hyväksi osana erilaisia konsepteja
  • Ideoimaan, suunnittelemaan ja kehittämään villiyrttien käyttöä tietyssä ravintola/juoma/elintarvikekonseptissa osana elämystaloutta

Opetuskerroilla keskitytään villiyrttien perustietoon, tunnistukseen ja keräämiseen, pohditaan villiyrttien markkinointia sekä erilaisia kaupallisia konsepteja. Tämän jälkeen harjoitellaan yhdessä villiyrttien kokkaamista ja erilaisten juomien valmistusta villiyrttien avulla.

Opintojaksolla toteutetaan ryhmätyönä oma villiyrtteihin liittyvä konseptitehtävä, johon liittyy sekä juoma- että ruokatuotekehitystä.

Opettajat

Piia-Tuulia Laine (Metropolia), Markus Räsänen (Metropolia), Henry Lybäck (Laurea), Aniko Lehtinen (Laurea), Jari Karjalainen (Haaga-Helia)

Comments are closed.